Ткач Олександр Володимирович

Дата: 20.02.2023 09:22
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

Народився 11 серпня 1983 року - загинув 10 лютого 2023 року

Солдат Ткач Олександр Володимирович загинув 10.02.2023 року рятуючи пораненого побратима під час танкового та артилерійського обстрілів з боку противника, під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Благодатне Донецької області .

Олександр народився 11.08.1983 року в м. Костопіль. Навчався в школі №5, закінчив Костопільський технологічний коледж. В мирний час працював в будівельній сфері. 28.08.2022 року Олександра призвали на військову службу  в 1 аеромобільний батальйон військової частини А4350.

Служив Олександр стрілецем-помічником гранатометника 2-го аеромобільного взводу 1-ї аеромобільної роти 1-го аеромобільного батальйону 46 ДШВ. Брав участь у звільненні Херсонської та Донецької областях. Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За Мужність» ІІІ ступеня.

« Олександр був сміливим, мужнім. Завжди допомагав усім, хто цього потребував. Де б він не був, там завжди панував сміх, він дуже любив жартувати. Мав багато планів та мрій, яких, нажаль, не встиг втілити в життя. Попри мої прохання не йти на війну, адже маємо дитину-інваліда, сказав що: «Я не можу залишатись вдома, адже багато зовсім юних хлопців пішли воювати, моє місце також там». Він з усіх сил намагався потрапити в десант, так і сталося, його мрія збулася. 31 грудня 2022 року був дуже страшний бій, з усієї групи вижили лише Саша та його побратим, після цього йому дали відпустку на тиждень. А через місяць він загинув.

Побратими Олександра згадують його, як одного з найкращих воїнів.  Доброго, сміливого, з якого всі брали приклад.

Наш американський друг Вільям організував автомобіль швидкої допомоги, на якому розмістив фото Олександра, створив пам’ятну книжечку, в якій описано його бойовий шлях. Тепер цей автомобіль їздить всією Канадою, збирає кошти на допомогу нашим мужнім воїнам. Саша НАЗАВЖДИ В СТРОЮ і далі може допомагати своїй Батьківщині», – розповідає дружина полеглого захисника.

В Олександра залишилися дружина, син та мама.

Поховали Олександра на новому кладовищі м. Костопіль поруч з іншими воїнами Небесного Легіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних