Примак Сергій Володимирович

Дата: 11.11.2022 09:59
Кількість переглядів: 294

Народився 11 червня 1990 року - загинув 02 листопада 2022 року

Майбутній воїн світла Сергій Приймак народився 11 червня 1990 року в с. Підлужне. Навчався у місцевій школі, у  2007 році закінчив місцеву школу, після закінчення вступив до Національного Університету водного господарства та природокористування. Закінчив університет Сергій у 2011 році та отримав базову вищу освіту за напрямком  «Автомобільний транспорт» здобувши кваліфікацію бакалавра механіка.

26 квітня 2012 року Сергій проходив строкову службу у ЗСУ в А.Р. Крим с. Краснокам’янка Феодосійського району у в/ч 41251. 09.07.12 по 12.10.2012 року проходив навчання у підрозділі Навчального центру внутрішніх військ МВС України за напрямком підготовки командирів автомобільних відділень. Отримавши звання молодшого сержанта  01.11.2012р. та згодом звання сержанта 19.01.2013р. Сергій закінчив строкову службу 22.04.2013 року.

Після служби працював за кордоном. На момент широкомасштабного вторгнення, Сергій доглядав за своєю старенькою бабусею, маючи  відстрочку від мобілізації. Однак, це не зупинило Сергія стати на захист рідної землі. 9 квітня 2022 року захисник служив у складі лав 66 бригади (квітень 2022р), мирне та спокійне життя Сергія стало сповнене смертельної небезпеки.

Сергій був командиром бойової машини, відділення механізованого взводу 6-ї механізованої роти та 2-го механізованого батальйону. Воїн побував побував у багатьох гарячих точках на Донеччині та Луганщинні, де виявив мужність і силу духу.

Сержант Сергій Примак героїчно загинув поблизу села Невське Луганської області під час виконання бойового завдання внаслідок артилерійського ворожого обстрілу.

Сергія посмертно нагородили нагрудним знаком «66 окрема механізована бригада сухопутних військ» та медаллю «За оборону рідної держави», також на честь героя перейменували вулицю у селі Підлужне.

Найкращий син, брат, побратим… Звитяжний воїн та відданий патріот рідної землі. Завжди доброзичливий, спокійний, надійний та скромний – саме таким Сергій назавжди залишиться у нашій пам'яті.

З Героєм традиційно прощалися на майдані Шевченка в Костополі, а наступного дня, на колінах, зі сльозами на обличчі,  Сергія проводжали односельці, побратими. Поховали Героя з усіма почестями під залпи почесної варти та Державний Гімн у виконанні оркестру  на кладовищі в рідному селі Підлужне. Щиро співчуваємо родині, сумуємо разом з близькими та друзями загиблого.

Слава Герою - вірному сину України!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.