Салій Ігор Володимирович

Дата: 29.03.2022 10:51
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Народився 24 липня 1995 року - загинув 28 лютого 2022 року.

Десантник Ігор Салій загинув 28 лютого 2022 року під час виконання військових обов’язків біля села Полігон на Миколаївщині. Захиснику назавжди 26 років.

Ігор народився у місті Костопіль. Навчався у місцевій школі №4. Потім закінчив Костопільський будівельно-технічний технікум. Займався спортом. Любив тварин.

Хлопець вирішив пов’язати своє життя із військовою службою, тому підписав контракт із ЗСУ. Служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Пройшов відповідні навчання, тренувався, вдосконалювався. Ігор понад усе мріяв жити у вільній країні та будував плани на майбутнє.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, боєць без вагань продовжував мужньо і віддано бути вірним військовій присязі. На жаль, життя Ігоря обірвалося на третій день великої війни.

Посмертно солдат Салій нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Мій брат мріяв про мирне небо над Україною, а загинув в перші дні війни. Завжди врівноважений, чемний, справедливий, на прохання в допомозі відгукувався перший. Ігор був дуже хорошим сином і братом, завжди усміхнений. Хотів після контракту створити сім'ю, але не судилось! Ігор лишається в нашій пам'яті як найкращий. Він був нам опорою і завжди підтримував. Він справжній патріот своєї держави, вірний військовій присязі...Назавжди нашому Герою 26 років», – розповіла рідна сестра загиблого Наталя.


Вдома на воїна чекали батьки, три сестри і брат.

Вшанувати пам'ять військового прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. 28 березня 2022 року чин похорону відбувся у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. Пішою ходою полеглого героя провели до майдану Т.Г. Шевченка, де прощалася із ним громада. Поховали захисника на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону.

Вічна пам'ять!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних