Костопільська громада повинна стати безбар‘єрною

Дата: 05.05.2023 18:42
Кількість переглядів: 488

Фото без опису

В умовах війни тема безбар‘єрності стала особливо актуальною. Адже ті, хто повертаються із зони бойових дій, потребують комфортного простору. Та не варто розглядати поняття безбар‘єрності лише з фізичного боку. Тому що безбар‘єрність - це не лише оснащені пішохідні переходи, пандуси та понижені бардюри. Про це говорили сьогодні, 5 травня, під час конференції «Безбар’єрна Україна» у Рівному. 

Участь у заході взяли суспільно активні голови громад, керівництво Рівненської ОВА, представники бізнесу та проектанти будівель. Костопільську громаду представляв в.о. міського голови Давид Дідух. 

Є люди, які не мають повноцінного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг із боку держави та бізнесу тощо. На конференції говорили про те, що іноді ми не помічаємо дискомфорту, який відчутний для інших людей. 

Як зазначає в.о. міського голови, в останні роки питання безбар’єрності у Костопільській громаді почали враховувати. 

«Комунальний транспорт у Костополі наразі є повністю безбар‘єрним. Ним можуть вільно користуватися люди, які пересуваються на візках. Тому що при виборі автобусів ми чітко вирішили, що вони мають бути доступним для людей з інвалідністю. Та насправді є ще багато речей, які потрібно покращити в громаді. Почув сьогодні практичні поради, які допоможуть це реалізувати», - зазначає в.о міського голови Давид Дідух. 

За його словами, робити громаду безбар‘єрною повинні спільно органи місцевого самоврядування, громадськість та бізнес. Тільки об’єднавши зусилля можливо в майбутньому забезпечити усіх рівними можливостями. 

До слова, на конференції також підписали Декларацію про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Цей документ допоможе і Костопільській громаді приймати актуальні виклики та вирішувати проблеми, з якими стикаються люди в умовах воєнного часу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних