Нарахування за полив: що важливо знати жителям Костопільської громади

Дата: 18.05.2023 11:39
Кількість переглядів: 459

Фото без опису

Незабаром розпочнеться поливний сезон, тож у  багатьох споживачів можуть виникнути питання щодо обліку води, яка витрачається на полив городу, присадибної ділянки чи просто прибудинкової території. Тут ми зібрали відповіді на найбільш популярні з них.

 Яким нормативним актом регулюються питання оплати за полив присадибних ділянок?

 Фізичними і юридичними особами, фізичними особами – підприємцями, які отримують або мають намір отримувати послуги з централізованого водопостачання, у разі відсутності або тимчасової несправності засобів обліку споживання води, керуючись законами України «Про питну воду та питне водопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», «Методикою визначення нормативів питного водопостачання населення», постановою Кабінету Міністрів України №1107 від 25.08.2004 «Про затвердження Порядку розроблення та затвердження нормативів питного водопостачання», «Правил користування системами централізованого водопостачання та водовідведення в населених пунктах України».

 Як обліковується оплата за полив присадибної ділянки, якщо в мене немає приладу обліку?

 Норма витрати води на полив присадибних ділянок, покриттів із трави, зелених насаджень, квітів та газонів залежить від місячної кількості опадів згідно з даними Гідрометцентру, що випали на території регіону. При кількості опадів менше за середньостатистичні дані норми витрати приймається 6 л/м3 на добу, в межах середньостатистичних даних витрати приймаються 5 л/м3 на добу, більше середньостатистичного даних – 4 л/м3 на добу. Період поливу зелених насаджень складає з травня по серпень включно.

 У мене є присадибна ділянка, але я не користуюсь водою для поливу. Що робити?

 На виконання вимог законодавства та для уникнення непорозумінь в розрахунках, КП КМР "Костопільводоканал" рекомендує споживачам встановлювати прилади обліку води.  Завдяки цьому у споживачів з`явиться можливість регулювати та вести облік свого водокористування, економити та впливати на розмір водоспоживання у власному будинку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних