Ювенальна прокурорка розповіла про права та обов'язки школярам Костополя

Дата: 25.05.2023 12:10
Кількість переглядів: 126

        Фото без опису


        З метою правового виховання молоді та запобігання насильству ювенальна прокурорка Костопільського відділу Здолбунівської окружної прокуратури 13 та 16 травня 2023 року проведено просвітницькі заходи для дітей у закладах освіти, зокрема, у "Центрі дитячої та юнацької творчості" Костопільської міської ради та Спеціальній школі м.Костопіль Рівненської обласної ради.

Ювенальна прокурорка розповіла дітям про їхні права, закріплені Загальною декларацією прав людини та Конвенцією ООН про права дитини – світовою конституцією для дітей, яка гарантує кожній дитині право на свободу, особисту недоторканість, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів, а також, про державні органи, які контролюють дотримання цих прав.   Наголошено на тому, що кожному праву людини кореспондується обов’язок іншої людини не порушувати його, а в разі порушення прав іншої особи, невиконання обов’язків настає юридична відповідальність. Тому учнів закладів освіти ознайомлено з особливостями кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх. Звернуто увагу на дотриманні належної поведінки як у школі, так і поза нею, зокрема, у побуті.

         Також, ювенальна прокурорка розповіла про структуру, функції органів прокуратури, про специфіку роботи ювенальних прокурорів, які безпосередньо захищають права дітей. 

         Такі заходи сприяють підвищенню рівня правової свідомості дітей, а також формуванню правильних навичок поведінки у випадку протиправних дій щодо них.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних