Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Дата: 02.06.2023 09:42
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

 

Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Рівнегаз» (АТ «Рівнегаз») має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для топкових Костопільської дільниці Сарненського відділення.

Ідентифікаційний код з ЄДРПОУ – 03366701.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 33027, м. Рівне, вул. Івана Вишенського, 4; моб. 067 360 7073; е-mail: office@rvgas.com.ua.

Місцезнаходження виробничого майданчика – м.Костопіль, вул.Сарненська, 32.

Мета отримання дозволу на викиди – набуття права експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші.

Відповідно до частин 2 і 3 Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та Постанови КМУ від 13.12.2017 №1010 «Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля», Костопільська дільниця Сарненського відділення АТ «Рівнегаз» не підлягає оцінці впливу на довкілля.

Вид діяльності АТ «Рівнегаз» – розподілення газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи, код за КВЕД – 35.22. На виробничому майданчику дільниці для забезпечення теплопостачання облаштовано автономне опалення від газових котлів малою тепловою потужністю (до 50 кВт).

В результаті спалювання природного газу в котлах в атмосферне повітря викидаються такі види та обсяги забруднюючих речовин: оксид вуглецю – 0,086 т/рік; оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту) – 0,056 т/рік. На об’єкті є 5 організованих джерел викидів забруднюючих речовин. За величинами викидів забруднюючих речовин Костопільська дільниця не підлягає взяттю на державний облік.

Запропоновані дозволені обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищують величин граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Встановлено умови до технологічного процесу, до обладнання та споруд. Перевищення встановлених нормативів граничнодо-пустимих викидів відсутні, тому заходи щодо досягнення нормативів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не розробляються.

Розглядуваний об’єкт відноситься до третьої групи об’єктів, заходи щодо обмеження обсягів залпових викидів, щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря, щодо охорони атмосферного повітря при НМУ та інші заходи, направлені на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не розробляються.

На об’єкті відсутнє технологічне устаткування, на якому повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Зауваження та пропозиції громадських організацій, окремих громадян можуть надсилатися до  Рівненської обласної держадміністрації (майдан Просвіти,1, м.Рівне, 33028), roda@rv.gov.ua. Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з  моменту публікації повідомлення в газеті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних