Плющ Вадим Валерійович

Дата: 29.08.2023 18:26
Кількість переглядів: 548

Фото без опису

Народився 16.10.1981 року - загинув 24.08.2023 року

Старший солдат Плющ Вадим Валерійович отримав поранення несумісні з життям. Він загинув від прямого влучання в бліндаж під час мінометного обстрілу позицій в районі населеного пункту Північне на Донеччині. 

Вадим Плющ народився у Костополі 16.10.1981 року. Навчався в школі №2 та №8. Закінчив Березнівський лісотехнічний коледж. Далі продовжив навчатися на лісника у Львівському лісотехнічному університеті. Після закінчення навчання працював за спеціальністю у лісовому господарстві.

"Вадим був працьовитим. Його дуже поважали в лісгоспі, пропонували високі посади, але він відмовлявся, був інженером. Вадима цінували як відповідальну і совісну людину", - розповідає дружина загиблого Юлія Плющ.

Разом з дружиною Вадим Плющ виховував двох синів. Одному зараз 15, а іншому 17 років. Як розповідає Юлія, чоловік не хотів, аби дітям колись довелося воювати, тому вирішив сам стати на захист України.
16 травня 2023 року Вадима Плюща мобілізували.

"Він хотів з перших днів на війну, але я його не відпускала. Коли він отримав повістку, одразу пішов, хоча мав проблеми зі здоров'ям. Він говорив, якщо не піду я, то заберуть моїх дітей. Наші діти запам'ятають його як найкращого в світі батька. Ми завжди були однією родиною, ми завжди все робили разом. Він їх так любив..", - розповідає дружина загиблого військового Юлія Плющ.

Мужній воїн, який боровся до останнього подиху за те, щоб наша країна була вільною і незалежною. Люблячий батько та чоловік, який ніколи не хотів, щоб його діти жили в країні, де триває війна.. Саме тому він і пішов захищати Україну. Заради своєї сім'ї та заради нас усіх. Був старшим солдатом 1 стрілецького батальйону військової частини А0998.

29 серпня на майдані Шевченка попрощалися із Вадимом Плющем. Вшанувати пам'ять захисника прийшли жителі Костопільської громади, найрідніші люди, близькі, військові та представники влади. Цього дня прощання ще більш скорботне, адже по всій країні сьогодні згадують імена наших Героїв. В День пам'яті захисників України кожен повинен розуміти наскільки важливо шанувати подвиг таких людей як Вадим Плющ. Він без сумнівів прийняв важливе рішення - захищати свою країну. Героїзм таких людей неоціненний.

По завершенню прощання на майдані Шевченка із захисником прощалися на «Новому» кладовищі у Костополі. Його поховали поряд із іншими воїнами небесного легіону.

Вічна пам'ять нашим захисникам! Вічна пам'ять Вадиму Плющу..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних