Дорош Петро Миколайович

Дата: 20.08.2023 20:10
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

Народився 27.11.1974 року - загинув 16.08.2023 року

16 серпня 2023 року, в комунальному підприємстві “Дніпровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова”, помер від отриманих поранень солдат Дорош Петро Миколайович. Він був сміливим і відданим воїном, який ставив інтереси нашої нації понад усе.

Добродушний, спокійний, товариський Петро ніколи не відмовляв у допомозі, завжди відгукувався на людський біль чи проблеми. Він був надійним товаришем, завжди готовим підставити плече у важку хвилину. За це його любили й цінували.

Захисник народився 27 листопада 1974 року в селі Осова, тут будував своє життя. Закінчив місцеву школу, а далі освіту здобував у Колківському вищому професійному училищі. Працював робітником на різних підприємствах.

У квітні 2022 року пішов захищати нашу державу, військову службу проходив у військовій частині А4046. 

Вдома на Петра чекали двоє синів та дочка.

Громада зустріла Героя у Костополі, на майдані Шевченка відбулося загальноміське прощання. Тут зібралися рідні та близькі Героя, громадськість та представники влади. Прощалися із Петром і у рідному селі Осова. Чин похорону відбувся у місцевому храмі. А по завершенню Героя провели пішою ходою до місцевого кладовища. 

Вічна пам'ять!

ДОПОВНЕНО: 

25 лютого 2024 у Німецькій газеті "Buch Zwei" опублікували про нашоно воїна-земляка Петра Дороша.

Зміст статті:

Осова на заході України на багато кілометрів оточена лісами. До Польщі та Білорусії недалеко, але Петро Дорош завжди жив у своєму рідному селі. Він став лісником. Він не блукав по лісах на машині, а волів їздити верхи. 
Його шкільна подруга Тамара Охріменко згадує: «Він був спокійною, веселою людиною». Одного разу їх викликали разом до директора: Петро смикав Тамару за косички, і вона дала йому за це в ніс та розбила його до крові.
З математики Петро був найкращим в класі,- згадує Охріменко. Навіть коли вона згодом емігрувала до Німеччини, вони підтримували зв’язок. Вона пам’ятає його як віруючу людину який брав активну участь в житті сільської громади. «Він був людиною, яка вселяла впевненість»,- каже однокласниця.
Навіть після розлучення своє життя Петро присвятив родині: мав двох синів і дочку. Дорош, православний християнин, працював у громаді над відновленням і доглядом зарослого єврейського цвинтаря. «Саме так воно було і для нього», — каже Охріменко.
Петро Дорош пішов добровольцем на військову службу відразу після початку війни. Був поранений під Бахмутом і помер у лікарні Дніпра 16 серпня 2023 року. Його коня продали після смерті. Ні в кого не вистачило сміливості їздити цим конем.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних