Чотири місяці вважався зниклим безвісти: Костопільська громада попрощається із воїном

Дата: 07.09.2023 12:56
Кількість переглядів: 1984

Фото без опису

Старший розвідник Переходько Юрій Федорович віддав своє життя захищаючи країну. Він загинув 11 травня 2023 року під час ведення наступальних дій та бойового зіткнення з силами противника, під час мінометного обстрілу позицій в районі населеного пункту Майорськ на Донеччині.

За день до загибелі рідні востаннє чули голос Юрія. Перед тим як він разом із побратимами вирушив у бій в Майорську.. Понад чотири місяці військовий перебував у статусі безвісти зниклого. Весь цей час цей час рідні та друзі робили все можливе, аби дізнатися, що сталося із Юрієм. На жаль, його загибель підтвердили за допомогою експертизи ДНК на початку серпня цього року.

Юрій Переходько народився у селі Соснове 8 червня 1975 року. Проживав в селі Прислуч, навчався у місцевій школі. Закінчив Костопільський будівельний коледж. Спочатку працював у костопільському ДБК, а згодом почав займатися підприємництвом.

« Вмів та любив лагодити автомобілі, допомагав із цим друзям і знайомим. Його всі знали щирим, порядним та доброзичливим. Душа компанії. Найбільше Юрій любив машини марки Мерседес. Це була його маленька мрія, яку він здійснив. Юрій мав величезне бажання діяти і хотів присвятити себе країні », - розповідає дружина Поліна.

Разом з дружиною Юрій Переходько виховував сина Дмитра.

«Найідеальніший чоловік, який робив усе, щоб наш шлюб був найщасливішим, ми багато часу проводили разом, подорожували. Юрій був чудовим батьком , він дуже любив свого сина. Був надійною опорою і підтримкою в будь-якій ситуації. Дмитро запам'ятає його як найкращого у світі батька », - каже про чоловіка Поліна.

9 вересня просимо жителів Костопільської громади віддати шану Герою.

08:00 - в'їзд похоронного кортежу із загиблим Юрієм Переходько. Маршрут: вул. Рівненська  - вул. Лятуринська, 22А.

Прощання з Героєм відбудеться 9 вересня :

12:30– заупокійна літія в його домівці (вул. Лятуринська, 22А)

По завершенню у домівці заупокійної літії відбудеться піша хода до собору святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.

13:20– чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.

По завершенню у храмі чину поховання відбудеться піша хода до Майдану Шевченка. Поховають Юрія Переходько на «Новому» кладовищі м.Костопіль поруч із іншими Воїнами Небесного Легіону.

Нагадаємо, що в День жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування.

 

Прохання до водіїв: коли ви помітили попереду авто поліції з увімкненими проблисковими маячками та похоронний кортеж  - пригальмувати, прийняти вправо і зупинитися, аби пропустити похоронний кортеж.
Прохання до пішоходів: не перебігати дорогу перед колоною. Просимо гідно зустріти полеглих Героїв і віддати останню шану загиблим: зняти головний убір, покласти праву руку на серце, або опуститись на одне коліно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних