Робоча група продовжує працювати над розробкою Стратегії розвитку Костопільської громади

Дата: 05.10.2023 11:42
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

У середу, 4 жовтня, у Костопільській міській раді відбулося друге засідання робочої групи із розробки Стратегії розвитку. Під час першої зустрічі визначали сильні та слабкі сторони громади, а цього разу розпочали з їх аналізу та доповнень.

Фото без опису

"В громаді є багато переваг, які ми повинні використати для нашого розвитку. Наприклад, вигідне розташування, наявність корисних копалин, розвинена спортивна інфраструктура і не тільки. Важливою є і наша системна робота із залучення інвестицій, а також ефективна співпраця із проєктами міжнародної допомоги. Адже якби не було цієї співпраці, то навіть сьогоднішній захід не відбувався", - розповів начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Віталій Повх.

Далі, присутні розділилися на чотири підгрупи, аби відповісти на питання: якою ми бачимо громаду в 2023 році? Спочатку кожна підгрупа представила свої відповіді. А далі усі разом визначили спільні пункти. Більшість членів групи зазначили, що громада повинна бути самодостатньою та європейською, з гармонійним поєднанням промислового розвитку та сільського господарства та із гідними умовами для самореалізації.

У підсумку, присутні визначили кілька стратегічних цілей, які стануть фундаментом для подальшої роботи над Стратегією. Серед них: сталий економічний розвиток; розвиток соціальної сфери та підвищення рівня розвитку громадських інституцій; створення комфортного, екологічного та безпечного середовища.

Нагадаємо, у складі робочої групи працюють представники громадськості та бізнесу, депутати, керівники комунальних підприємств та закладів, члени виконавчого комітету, старости і не тільки.

«Ми працюємо над розвитком освіти в контексті Стратегії розвитку громади. Тому, такі зустрічі дуже корисні, адже ми можемо побачити план дій в кожній галузі. Ми побачили свої сильні і слабкі сторони. Тепер, ми спільно формуємо бачення щодо реалізації освітніх проектів. Дякуємо нашим партнерам за допомогу та консультації в розробці проекті», - зазначила начальниця управління освіти Олена Дідух.

До розроблення Стратегії залучено експертів проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», який реалізується ГО «Ендшпіль» завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Костопільська громада - одна із дев’яти громад на Рівненщині, що отримала таку підтримку.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних