Де жителі Костопільської громади можуть безоплатно та анонімно здати тест на ВІЛ/СНІД

Дата: 30.11.2023 12:22
Кількість переглядів: 111

Фото без опису


Ще кілька десятиліть тому мати вірус імунодефіциту людини в організмі могло означати бути приреченим до повільної смерті. Сьогодні медицина просунулася далеко вперед — вірус можна контролювати за допомогою однієї таблетки на день.

  

Через стигматизацію теми ВІЛ-інфекції ВІЛ-позитивні люди можуть жити з переконанням, що вони небезпечні для інших. Це може жахливо пригнічувати, особливо якщо в житті вони стикаються із соціальним відторгненням через свій позитивний статус. АРВ-терапія та зниження рівня вірусного навантаження дають змогу позбутися цього відчуття приреченості через нібито загрозу власного тіла. АРВ-терапія повертає відчуття безпеки, прибирає страхи інфікувати і дарує багато миттєвостей життя, яких може інколи так бракувати: побачення, кохання, одруження, народження дитини тощо.

 

В Україні близько 257 000 людей живуть з ВІЛ, і тільки 70% із них знають про свій діагноз. Це майже 80 000 ВІЛ-інфікованих людей, які залишаються не діагностованими та не знають про свій ВІЛ-позитивний статус. Щоби покращити виявлення ЛЖВ, необхідне тестування на ВІЛ. Людині, яка мала незахищений статевий акт, рекомендовано пройти тестування на ВІЛ щонайменше через чотири тижні після ситуації. Також не рідше одного разу на рік потрібно проходити тестування на ВІЛ людям, які належать до ключових та уразливих груп. Ще одна категорія людей, яким необхідно пропонувати тестування на ВІЛ-інфекцію, це люди з індикаторними станами та симптомами, що можуть свідчити про ймовірність ВІЛ-інфекції в організмі.
 

Зокрема, до таких станів та симптомів відноситься: немотивована втрата ваги тіла або лихоманка тривалістю понад 1 місяць, вірусний гепатит B та/або C, симптоми туберкульозу, молочниця ротової порожнини або грибкове ураження нігтів, рецидивні бактеріальні інфекції верхніх дихальних шляхів або бактеріальні пневмонії.

 

В Україні отримати послуги з безкоштовного тестування на ВІЛ-інфекцію можна:

  • в закладах охорони здоров’я, що гарантовано 13 пакетами програми медичних гарантій (це сімейні лікарі, заклади амбулаторного та хірургічного профілів та інші);

В Костопільській громаді:

  • КНП «Костопільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» КМР,
    кабінет «Довіра», м. Костопіль вул. Степанська, 52А
    тел. (03657) 2-61-80
  • КНП «Костопільський центр первинної медичної допомоги» КМР,
    м.
    Костопіль вул. Данила Галицького,10
    тел. (03657) 2-07-99

Спеціальної підготовки для цього обстеження не потрібно. Після отримання результату тестування на ВІЛ-інфекцію пацієнт отримає роз’яснення та післятестову консультацію. Очікування результату в середньому триває 15 хв.

 

Пам’ятайте, рання діагностика ВІЛ-інфекції допомагає якнайшвидше розпочати антиретровірусну терапію задля полегшення стану пацієнта та запобігання можливим ускладненням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних