Револьверний фонд: на що ОСББ може отримати позику

Дата: 01.12.2023 16:04
Кількість переглядів: 811

Фото без опису

фото ілюстартивне

Револьверний фонд - це, на щастя, не про зброю. Це про гроші, які можна позичити без відсотків.

Рішенням міської ради від 13 червня 2023 року №1133 Костопільська міська рада стала членом Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування - Асоціації «Енергоефективні міста України». Це дало можливість стати громадою-учасником програми Револьверного Фонду Асоціації «Енергоефективні міста України», мета якої - допомога ОСББ у реалізації заходів з енергоефективності шляхом надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги.

На сьогодні з міського бюджету на Револьверний фонд виділено 900 тисяч гривень. Ними може скористатися ОСББ громади для проведення енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках. Тобто, наприклад, якщо ОСББ бере участь у програмі Фонду енергоефективності, де має обов’язково вкласти в проєкт 20% власних коштів, але такої суми відразу не може зібрати, то змушене брати або кредит у банку, або може скористатися коштами з Револьверного фонду. Гроші із фонду також можна використовувати для модернізації та заміни внутрішньобудинкових інженерних мереж, модернізації систем освітлення місць загального користування, термомодернізації зовнішніх стін, підвальних приміщень, фундаментів, заміни віконних блоків і дверей на енергоощадні та ін. Обов’язкова умова – повернути кошти протягом року. Та головне, без відсотків!Повернуті кошти далі використовують для фінансування інших учасників.

Для організації конкурсного відбору позичальників, яким буде надана поворотна фінансова допомога, створено Комісію. Також встановлено повний перелік документів, що подаються заявниками для одержання поворотної фінансової допомоги.

Та не треба забувати, що кошти Револьверного фонду це — позика. Мешканці будинків її мають повернути. І щоб це зробити безболісно можна невелику суму коштів включити у тариф за утримання будинків. Тим більше після модернізації оплата за тепло зменшиться. Тому, люди не відчуватимуть, що повертають позику. А через рік, коли розрахуються з Револьверним фондом, за комунальні послуги сплачуватимуть удвічі менше, ніж раніше. Адже після ремонту їх будинок стане енергоефективним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних