Запобігання та протидія насильству

Дата: 01.12.2023 15:07
Кількість переглядів: 383

Фото без опису

30 грудня 2023 року, в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», з метою попередження проявів насильства, Рівненським районним відділом №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області, спільно з КУ «Центр надання соціальних послуг» Костопільської міської ради та сектором «Костопільське бюро правової допомоги» Сарненського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги було проведено груповий захід «Насильству-НІ» для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, в тому числі, осіб, які засуджені за вчинення насильницьких злочинів.

Сектором «Костопільське бюро правової допомоги» Сарненського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги наголошено, що НАСИЛЬСТВО - це будь-які навмисні дії, фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одної людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психічному здоров’ю.  

Протягом 2023 року по обліку Рівненського районного відділу  №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області пройшло 16 осіб, які були засуджені за вчинення насильницьких злочинів, серед них за ст. 121 Кримінального кодексу України (далі - ККУ)- 4 особи, ст.122 ККУ- 1 особа, ст.125 ККУ- 9 осіб, ст 126 -1 ККУ- 3 особи, ст. 155 ч.1 – 1 особа. З них 5 осіб, перебуваючи на обліку  уповноваженого органу з питань пробації, були притягнуті  до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП, тобто за вчинення домашнього насильства.

Рівненський РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області  наголошує: за вчинення насильства залежно від кваліфікації злочину винних осіб може бути притягнуто як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності .

В ході заходу фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Костопільської міської ради було проведено профілактичну бесіду із засудженими з метою недопущення проявів насильства, а  практичним психологом КУ "Центр надання соціальних послуг" Костопільської міської ради проведено тренінг з метою  обізнаності учасників з основними  проявами насильства та наслідками його вчинення.

 

Рівненський районний відділ  №3

філії ДУ «Центр пробації»

у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних