Якимчук Андрій Юрійович

Дата: 05.01.2024 10:29
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

Народився 26.06.1988 року - загинув 20.12.2023 року.

В боях гинуть найкращі..Він гідно захищав нашу країну від російського ворога, до останнього боровся за наше майбутнє. 

За день до загибелі дружина востаннє чула голос Андрія. Перед тим як він разом із побратимами вирушив у бій в Курдюмівку.. Молодший сержант Якимчук Андрій Юрійович отримав поранення несумісні з життям. Він загинув 20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

“Побратими поважали Андрія за надійність. Андрій був надзвичайно доброю людиною, допомагав іншим, не шкодував нічого для інших. Побратими десять днів не могли забрати його тіло з поля бою, але ризикуючи власними життями, провели спецоперацію, аби ми гідно попрощатися...”, - розповідає дружина загиблого військового Марія Якимчук.

Андрій Якимчук народився у Костополі 26 червня 1988 року. Навчався в школі №4. Після закінчення навчання працював на будівництві бригадиром. Андрій з перших днів повномасштабного вторгнення не вагаючись став на захист рідної держави. 26 лютого 2022-го доєднався до лав ЗСУ. Служив командиром бойової машини, командиром механізованої роти. За період служби він побував у багатьох гарячих точках, де виявив мужність і сміливість.

"Андрій був дуже добрий, позитивний, він завжди усміхався. Всі, хто з ним були знайомі, знали його таким. Він наповнював день радістю. Андрій любив природу, мріяв жити біля лісу. Дуже любив свого сина, був чудовим чоловіком та батьком", – розповідає Марія Якимчук.

Справжній патріот, вірний захисник України, взірець мужності та незламності – таким він залишиться в нашій пам’яті. Рідні та друзі пам'ятатимуть Андрія щирим, позитивним, завжди усміхненим і готовим прийти у будь-яку хвилину на допомогу. Він виборював українські кордони в зоні АТО і без вагань став на захист країни під час повномасштабного вторгнення ворога. Для всіх нас Андрій Якимчук є прикладом сміливості, відваги і відданості принципам.

У Героя залишилася дружина Марія та син Данило. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних