Залучаємо партнерів: Костопільська громада отримала допомогу на понад 7 мільйонів гривень

Дата: 12.01.2024 16:00
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

Протягом 2022-2023 років в межах співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» Костопільська громада отримала матеріальну допомогу на загальну суму понад 7,1 млн грн.

Заявку на участь подавали фахівці управління економіки і регіонального розвитку Костопільської міської ради, які згодом налагодили співпрацю із партнерами. Перші етапи відбору почалися ще до повномасштабної війни. А співпраця - вже в умовах вторгення. Тому, надана допомога була спрямована на посилення стійкості громади і реагування на можливі надзвичайні ситуації.

«Завдяки нашим спеціалістам управління економіки і регіонального розвитку ми змогли налагодити систематичну співпрацю  із партнерами. Допомога включала рятувальну спецтехніку, екскаватор-навантажувач та генератори різної потужності. Крім цього, громада отримала комп’ютерну техніку, мотопили, ледліхтарі, мотопомпи, комплекти рятувальних інструментів тощо. Нині обладнання передано комунальним підприємствам та бюджетним установам, в яких діють Пункти незламності. Вдячні за допомогу, використовуємо її раціонально», - розповів заступник міського голови Юрій Кузнюк.

Головна мета «ГОВЕРЛИ» - просування та здійснення реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування; посилення їх спроможності й ефективності надання послуг, а також підзвітності перед громадянами. До того ж, фахівці проєкту спільно з Костопільською міською радою розробили регламент виконавчого комітету Костопільської міської ради восьмого скликання який був затверджений 30.11.2023 року.
 

В рамках реалізації проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей» спільно з ГО «Ендшпіль» завдяки USAID «ГОВЕРЛА» розробляється Стратегія розвитку Костопільської територіальної громади до 2030 року та План заходів з її реалізації на 2024-2027 роки, яку планується затвердити до 01.03. 2023 року.
 

Наразі здійснюється реалізація грантової програми у громадах проєкту, який передбачає дослідження стану доступності соціальних послуг, підготовку «соціального паспорту громад», розроблення рекомендацій щодо перспектив забезпечення сталості наявних послуг та перспектив міжмуніципальної кооперації.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Довідково. USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) - незалежне агентство федерального уряду США. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як економічний розвиток, демократія та управління, енергетична безпека, охорона здоров'я і соціальний сектор.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних