Компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 18.01.2024 11:23
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Попри війну, роботодавці нашого краю працюють та сплачують податки роблячи цим свій важливий внесок у підтримку економіки. Вони також намагаються допомогти людям, які через війну змушені були покинути свої домівки та потребують працевлаштування. Співпрацюючи з роботодавцям, служба зайнятості надає компенсацію витрат на оплату праці  за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану. У минулому році 9 роботодавців Костопільщини  отримали 167,5 тис.грн. компенсації на оплату праці за працевлаштування 13 внутрішньо переміщених осіб.
Товариство з обмеженою відповідальністю «Ультрамарін-2010» в жовтні минулого року за сприяння служби зайнятості працевлаштувало на роботу Аллу Владимирову, яка була зареєстрована як безробітна в Костопільському управлінні, до війни проживала у Бахмутській міській ТГ. Відповідно до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (Постанова КМУ №331 від 20.03.2022 р.),  роботодавець отримав компенсацію витрат на оплату праці  за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи протягом двох місяців у сумі 13,4 тис. грн.

Це державна програма, орієнтована на роботодавців, які у період воєнного стану працевлаштовують переселенців на умовах строкового або безстрокового трудового договору. Зараз компенсація витрат надається у розмірі мінімальної заробітної плати, установленої законом.
 Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати трьох місяців, а для осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб - шести місяців з дня працевлаштування особи.

Для отримання компенсації роботодавець не раніше ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи та не пізніше шести місяців з дня працевлаштування особи може подати до центру зайнятості відповідну заяву.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних