Костопільводоканал: як новий керівник модернізує комунальне підприємство

Дата: 18.01.2024 14:08
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

Перспективне підприємство із радянським підходом до роботи і мережами також із тих часів. Саме таким КП «Костопільводоканал» КМР побачив новий очільник, коли прийшов на посаду. Володимир Кришко став директором підприємства у травні 2023 року. Як досвідчений управлінець і юрист-економіст за освітою, він одразу побачив: водоканал все ще тримається на плаву, але не розвивається. Застарілі мережі, відсутність матеріально-технічного забезпечення і низька фінансова спроможність. Володимир Кришко розповів як змінити ситуацію.

 

Чому водоканал, на вашу думку, є перспективним підприємством?
Костопільводоканал є монополістом у водопостачанні і водовідведенні. Конкуренти у нас навряд з’являться. Попри всі проблеми, підприємство має надавати якісні послуги, може працювати «в плюс» і на отримані прибутки поступово модернізувати мережі. Чим новіші мережі, тим менше маємо аварій, тим якіснішну воду постачаємо костопільчанам. Для цього потрібно оптимізувати чимало процесів і змінити міцно укорінений тут підхід до роботи.   

Як змінився фінансовий стан підприємства за період вашої роботи?
Раніше фінансовий стан КП ледь дозволяв покривати виробничі витрати. Перш за все, ми позбулися боргів. І на сьогодні не маємо ані заборгованості по електроенергії, ані дебіторської заборгованості. Я запровадив фінансовий контроль, щоб уникнути таких ситуацій. Ми плануємо кожну оплату, а також акумулюємо кошти на рахунках для утримання підприємства. Проте, в деяких проєктах «Костопільводоканал» залишається дотаційним. Адже на глобальні ремонтні роботи мусимо просити кошти у міської ради. 

Що скажете щодо застарілих мереж, чи можливо їх замінити?
Водопровідні мережі міста збудували півсотні років тому. Ми регулярно маємо пориви та аварійні ситуації. Іноді доводиться відключати воду у всьому місті, щоб усунути проблему кількох будинків. Так колись будували мережі і в такому стані вони зараз є. Сподіваюся, що після перемоги ми будемо поступово їх модернізувати. А поки робимо це лише там, де вкрай необхідно. У 2023 році частково замінили водопровідні мережі на вул. Франка та вул. Українській.

Що ще вдалося покращити за період роботи?
Зважаючи на ситуацію в країні спільно із керівництвом міської ради ми подбали про стійкість підприємства. Тепер маємо достатні запаси пального і резервні джерела живлення. Тож у випадку блекауту зможемо працювати. 

Також постійно покращується матеріально-технічне забезпечення. Уся техніка обслужена і перебуває в повній готовності. Працюємо і над формуванням складу, щоб під час аварій необхідні комплектуючі завжди були під рукою. Але найважливіше, що на підприємстві розпочався процес глибокої модернізації. 

Як саме плануєте модернізувати «Костопільводоканал»?
Настав час змінювати радянські підходи до роботи. Ми маємо не тільки виконувати аварійні роботи, але й запобігати їм. Для цього впроваджуємо нове програмне забезпечення і переглядаємо штат. В комплексі із закупівлею нового економічного обладнання оптимізація дозволить покращити фінансовий стан.

Наскільки мені відомо, раніше на водоканалі працювало більше сотні людей. Попередній директор прововів скорочення. На підприємстві залишилося понад 80 людей. Я планую оптимізувати роботу і вивільнити незначну кількість штатних одиниць. Розумію, що це непопулярне рішення, однак воно вимушене і в майбутньому принесе лише позитивні зміни для підприємства та споживачів. Із продуманою стратегією, стабільним прибутком і вмотивованими фахівцями після перемоги зможемо оновлювати мережі міста.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних