Участь населення у розвитку громади: працівники міської ради отримали рекомендації від фахівців

Дата: 23.01.2024 15:39
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

Костопільська міська рада отримала рекомендації щодо участі населення в розвитку громади. Їх надали в рамках онлайн-заходу від Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів». 

19 січня презентували напрацювання проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Рівненській області»ю Зокрема, рекомендації для органів місцевого самоврядування (ОМС) та неурядових організацій (НУО) Рівненської області. Завданням цього дослідження є розгляд концепції участі, види та рівні участі, методи та механізми залучення населення в процес розвитку територіальної громади. Розглянуто основні причини, що перешкоджають роботі з місцевими ініціативами. Обговорено переваги і недоліки залучення громадськості до здійснення місцевого самоврядування в Україні з позицій органів місцевого самоврядування.

До участі у заході долучилися працівники виконавчих органів Костопільськоїміської ради, представники комунальних установ/підприємств громади, представники громадських організацій. Під час заходу обговорили методи залучення громадськості до процесів розробки та прийняття рішень, що стосуються життя територіальної громади.

Метою залучення громадськості є налагодження довірливих відносин між ОМС та НУО. Залучення громадськості до процесів розробки та прийняття рішень, що стосуються життя громади, є одним з фундаментальних принципів демократії та розвитку громадянського суспільства.

Проведеним дослідженням визначено, що існує необхідність:
- створювати та підтримувати різні механізми активізації участі громадськості для того, щоб мобілізувати внутрішні та зовнішні ресурси громади для задоволення соціальних та економічних потреб кожного члена громади;
- збільшувати залучення різних груп населення (у тому числі осіб з інвалідністю, жінок, ВПО) до процесів прийняття рішень;
- проводити навчання для ОМС та громадського сектору щодо способів та механізмів залучення;
- у проведенні право освітньої та роз’яснювальної роботи.

Спільним у цих визначеннях і підходах до розвитку громади є залучення до співпраці всієї громади, мобілізація внутрішніх і зовнішніх ресурсів, розвиток людини та довготермінове планування.

Виловлюємо подяку Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», а також підтверджуємо намір Костопільської міської територіальної громади продовжувати рухатися в бік залучення громадян шляхом виконання рекомендацій. Захід було проведено за наданням технічної допомоги Радою адвокатів Одеської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних