Філіпов Сергій Миколайович

Дата: 05.02.2024 10:57
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

Народився 27.07.1981 року - загинув 30.01.2024 року

Люблячий батько та справжній патріот. Людина щирого серця та сильного духу Сергій Філіпов віддав своє життя за волю й суверенність України!

За день до загибелі рідні востаннє чули голос Сергія. Перед тим як він разом із побратимами вирушив у бій. Сержант Філіпов Сергій Миколайович отримав поранення несумісні з життям. Він загинув 30 січня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу Роботинного на Запоріжжі.

Сергій Філіпов народився у Костополі 27 липня 1981 року. Навчався в школі №5 та був випускником Костопільського професійного технічного училища. Здобув професію столяра, після чого займався різьбленням по дереву. Далі проходив строкову службу у ЗСУ в місті Стрий. Після закінчення строкової служби почав займатися підприємництвом.

«Любив дуже автомобілі, найбільше марки Ауді, пам’ятаю що логотип супроводжував його всюди, на одязі та речах, і навіть на війні на автоматі. Брат мав авторитет серед знайомих. Його всі знали добрим, порядним та наполегливим. Він мав багато друзів, був душею компанії. Завдяки автомобільному хобі Сергій себе реалізував та відкрив власну справу. Мав величезне бажання працювати та розвиватися, хотів присвятити себе своїй улюбленій справі», — розповідає двоюрідна сестра Орися.

19 квітня 2022-го Сергій доєднався до лав ЗСУ. Служив оператором відділення, командиром 1 механізованого батальйону, мав досвід пілотування дронами. Воїн служив на Запоріжжі, побував у багатьох гарячих точках, де виявив мужність і силу духу. Був поранений та проходив лікування, після чого завжди повертався до своїх побратимів.

«Війна нас дуже зблизила, Сергій став мені як рідний брат. Він завжди йшов до кінця, до своєї мрії та мети. Він був найкращим, нам дуже його не вистачає. Під час служби він не був у ротації, бо вважав що він потрібен там», — розповідає двоюрідна сестра Орися.

У Героя залишилася родина Майя та донечка Сабіна, батьки Любов та Микола та брат Олександр.

«Я пам’ятаю, що Сергій ще коли не був одружений, то говорив, що в нього буде донька. Згодом і народилася Сабінка, яку Сергій дуже ніжно та чуйно любив, наче відчував, що кожна хвилина із нею є ціннішою за будь-які людські скарби. Заради неї він жив та будував плани», — розповідає двоюрідна сестра Орися.

Сергій Філіпов мав статус учасника бойових дій та був нагороджений медаллю «Ветеран Війни».

З Сергієм Філіповим прощалися у Костополі, Вшанувати пам'ять військового прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. 4 лютого чин похорону відбувся у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. Пішою ходою полеглого героя провели до майдану Т.Г. Шевченка, де прощалася із ним громада. Поховали захисника на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону. Вічна пам'ять!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних