Мельник Іван Михайлович

Дата: 09.02.2020 12:12
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

3 травня 1934 року народження

Рішенням Костопільської міської ради №682 від 5 вересня 2013 року присвоєно Почесне звання «Почесний громадянин міста Костопіль»

Іван Михайлович Мельник народився в селі Щекічин Корецького району Рівненської області в сім’ї колгоспників. Свій трудовий шлях розпочав після закінчення торгової школи бухгалтерів у Межирицькій райспоживспілці, згодом на Шпанівському цукровому заводі.

З 1953 по 1956 роки служив в лавах радянської армії. Після звільнення з лав армії, працював старшим бухгалтером. Закінчивши Рівненський торгово-кооперативний технікум, в 1962 році був призначений на посаду директора Соснівської заготконтори. Згодом очолював коопзбутсекцію Березнівської райспоживспілки. В 1968 році обраний членом правління райспоживспілки та призначений директором Костопільської заготконтори, де пропрацював 37 років. Розбудувавши підприємство з нуля, згодом воно мало найпотужнішу матеріально-технічну базу в Україні, і на її основі організовувались навчальні семінари, які відвідували колеги, керівники споживчої кооперації з усього колишнього Союзу РСР.

За високі показники, досягнуті підприємством в заготівлі сільськогосподарських продуктів і сировини, Іван Михайлович нагороджений Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР, був делегатом 8 з’їзду кооператорів у Москві.

Вироблені заготконторою товари народного споживання представлялись на виставці досягнень народного господарства СРСР. За досягнуті успіхи Івана Михайловича у 1985 році відзначено бронзовою медаллю виставки, а двома роками пізніше, було нагороджено золотою медаллю.

В 1986 році, за славні трудові традиції та накопичений досвід, колективу підприємства заготконтори, було присуджено "Перехідний червоний прапор" ЦК КПРС.

Мельник Іван Михайлович має державні нагороди: "Орден Леніна", "Орден Жовтневої революції", "Орден Трудового Червоного Прапора".

За активну участь у будівництві храмів та моральну підтримку церковної громади нагороджений: "Орденом святого рівноапостольного князя Володимира III ступеня", "Орденом Нестора Літописця", церковною пам'ятною медаллю.

В 2009 році, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, та особистий внесок у становлення і розвиток місцевого самоврядування, нагороджений Почесною грамотою від Рівненської обласної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних