Безпека та безперебійність: як працює «Костопількомуненергія» в період війни?

Дата: 13.02.2024 13:37
Кількість переглядів: 391


Фото без опису

КП «Костопількомуненергія» Костопільської міської ради забезпечує теплом оселі костопільчан, деякі підприємства та бюджетні установи. У травні минулого року в комунальному підприємстві змінився керівник. Ним став Андрій Філіпович – досвідчений менеджер, за освітою гідротехнік та будівельник. Новий очільник розповів про досягнення за період роботи та плани щодо модернізації підприємства.


Розкажіть про потужності комуненергії, кількість абонентів та штат, який забезпечує діяльність підприємства?
КП «Костопількомуненергія» КМР обслуговує понад 3 000 абонентів, 37 бюджетних організацій та 28 суб'єктів господарювання. Наш штат залежить від сезону: 50 працівників постійні та ще близько 60 людей наймаємо для обслуговування котелень в опалювальний період. 

Як ви оцінюєте фінансовий стан підприємства?
У травні 2023 підприємство мало мільйонні борги перед Нафтогазом України. Перш за все, ми розрахувалися. Коштів, що залишилися, не вистачало на належну підготовку до опалювального сезону. Тому, поставив за мету разом із абонентським відділом та бухгалтерією попрацювати щодо боржників. У жовтні кількість споживачів-боржників скоротилися удвічі. Перші пів року були нелегкими, але нам вдалося розрахуватися і навіть вийти в плюс. Комуненергія також надає послуги зі встановлення лічильників, це принесло прибуток в понад 100 тисяч гривень.   

Щодо тарифів на теплову енергію, чи зросли вони для населення?
Впродовж двох останніх сезонів тариф для населення не зростав. Додам, що зараз діє мораторій на підвищення тарифу на тепло. Економічно обгрунтований тариф є вищим, аніж реальний. Тому, підприємство постійно втрачає кошти, що можна було використати на заміну мереж. А це близько 11 000 000 гривень за два квартали 2023 року. Однак, ми розуміємо, що підняття тарифу не на часі. Для багатьох споживачів сума в платіжках може стати не підйомною.  

Як можна вдосконалити роботу підприємства, на вашу думку?
На модернізацію, перш за все, потрібні кошти. Якщо споживачі будуть совісно сплачувати рахунки, а міська рада продовжить підтримку, зокрема співфінансування масштабних проєктів. Першочерговим завданням є поступова заміна тепломереж. Також, хотілося б, замінити наші котли на більш сучасні гідронні. В перспективі можна впровадити і альтернативне опалення завдяки когенераційній установці. Зазначу, що наші фахівці працюють над пошуком грантових можливостей та іноземних партнерів.

Що вдалося покращити за період вашої роботи?

В пріоритеті – безпека і безперебійна робота. Ми подбали про те, щоб в разі можливих відключень світла чи атак ворога, споживачі продовжили отримувати тепло. Шість генераторів вдалося закупити завдяки зусиллям міської ради. Ще два – надали партнери з USAID. І один отримали від області. Тож зараз майже всі котельні забезпечені резервними джерелами живлення. По можливості триває і модернізація: відремонтовано котельні, закуплено насоси та котел для ліцею. Влітку замінити дві аварійні мережі трубопроводу за кошти підприємства.

Позитивні зміни відбуваються завдяки людям, які вчасно сплачують рахунки за тепло, а також завдяки сумлінній праці наших фахівців. Навіть в тяжкі часи КП «Костопількомуненергія» стає рентабельним підприємством. Дякую за підтримку та терпіння кожному. Наголошую, що ми завжди відкриті до споживачів.

 

- абонентський відділ: 0984814308,  2 26 23

- диспетчерська: 097 7642453.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних