Супрунець Павло Михайлович

Дата: 19.02.2024 11:40
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

Народився 19.12.1969 року - загинув 06.02.2023 року

Старший солдат Супрунець Павло Михайлович віддав своє життя захищаючи країну. Він загинув 6 лютого 2023 року під час ведення наступальних дій та бойового зіткнення з силами противника під Бахмутом на Донеччині.

Торік, 5 лютого, рідні востаннє чули голос Павла. Після того він разом із побратимами вирушив у бій та не повернувся. Понад рік військового вважали безвісти зниклим. Рідні вірили і сподівалися на краще, робили все можливе, щоб дізнатися про долю Павла. Думали він в полоні, а потім вважали смерть непідтвердженою інформацію. Та, на жаль, його загибель підтвердили експертизою ДНК на початку січня 2024 року. Павла Супрунця поховали у Дніпрі як тимчасово невідомого захисника України. Цієї суботи герой назавжди повернеться додому. 

Павло Супрунець народився у селі Мала Любаша 19 грудня 1969-го року. Навчався в місцевій школі, а далі здобув професію столяра у Мирогощанському аграрному фаховому коледжі. Згодом був призваний на строкову службу. Після служби опанував професію будівельника. Щоб підтримувати сім’ю, Павло багато працював. Згодом усі разом вони переїхала в місто Костопіль, де почала облаштовувати нове житло. Тепер дружина і двоє дітей осиротіли..

«Гарний професіонал своєї справи. Він багато часу приділяв роботі, його поважали та до нього прислухалися. А вдома Павло був добрим чоловіком, хорошим батьком, люблячим сім’янином. Та вже 24 лютого усе змінилося... Павло зібрав речі та став на захист Батьківщини», — розповідає дружина Ірина Супрунець.

Чоловік був вірним сином своєї Батьківщини, вболівав за долю України. Під час повномасштабного вторгнення одразу пішов до військкомату, 1 березня 2022 року був призваний на військову службу.

«Це було його стійке рішення, яке не обговорювалось. Після навчання поїхав з побратимами захищати місто Суми. Згодом був направлений виконувати бойові завдання щодо захисту суверенітету та цілісності України у БахмутСлужив стрільцем в 14-му окремому стрілецькому батальйоні "Полісся". Він був надзвичайно добродушний, завжди готовий прийти на допомогу іншим. Він оберігав нас від усього, поряд з ним ми відчували себе насправді наче за кам'яною стіною. Мені його дуже не вистачає, Павло дуже наших своїх донечок, називав лагідно - мої дівчатка», — розповідає дружина.

Вшанувати пам'ять військового прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. 17 лютого чин похорону відбувся у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. Пішою ходою полеглого героя провели до майдану Т.Г. Шевченка, де прощалася із ним громада. Поховали захисника на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону.

Вічна пам'ять!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних