Відбулось засідання комісії з найменування та перейменування мікрорайонів, вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Костопільської громади

Дата: 23.04.2024 15:48
Кількість переглядів: 105

Фото без опису 

22 квітня під керівництвом голови комісії, заступника міського голови Сергія Герука, відбулося чергове засідання комісії з найменування та перейменування мікрорайонів, вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Костопільської міської ради.

В ході роботи комісії було розглянуто ряд питань, в тому числі і питання перейменування вулиці 1Травня в м.Костопіль.
 

Оскільки вулиця 1 Травня підпадає під Закон України «Про засудження комуністичної та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а також по вулиці розташовані декілька адміністративних будівель, одна з яких це - міська рада, члени комісії, в складі якої є історики, краєзнавці, діячі культури провели дослідницьку роботу, стосовно пошуку автентичної назви вищезазначеної вулиці. Членами комісії було запропоновано 5 варіантів нової назви вулиці, а саме: вул. Муніципальна, вул. Незламності, вул. Святослава Праска, вул. Свободи та вул. Лигора Юрченка.

Наступним етапом буде голосування, яке можливе як в он-лайн форматі (заповнивши гугл форму) так і заповнивши паперові анкети, які будуть розміщені в холах приміщень міської ради (вул. 1 Травня, 3 та вул. Незалежності, 7), в Центрі надання адміністративних послуг Костопільської міської ради (вул. Незалежності, 7) та звернувшись особисто до відділу містобудування, архітектури та землеустрою Костопільської міської ради ( вул. Незалежності, 7, каб. 215).

 

Важливо зазначити, оскільки це перейменування підпадає під Закону України про декомунізацію, то мешканцям перейменованих вулиць не потрібно нічого робити зі старими документами – всі вони є автоматично дійсними. Зміни вже вноситимуться під час оформлення нових документів.

Єдине, кому треба буде внести зміни в статутні документи – це юридичні особи. Проте, відповідно до чинного законодавства, ця процедура для них є безкоштовною. Їм не потрібно сплачувати ані адміністративний збір, ані послуги нотаріуса, оскільки нотаріальне засвідчення підписів на статуті скасовано. Фізична особа-підприємець (ФОП) вноситиме зміни про свою адресу в Єдиному державному реєстрі, але це також безкоштовно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних