Для облаштування літньої тераси потрібно отримати дозвіл

Дата: 09.05.2024 12:50
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

Літо – час майданчиків! Переконайтесь, що ваш готовий до відкриття – отримайте дозвіл на сезон 2024


З наближенням літнього сезону 2024 багато закладів харчування та розважальних закладів нашого міста зацікавлені у влаштуванні літнього майданчика для відвідувачів. Оформлення літнього майданчика потребує деяких рішень та дозволів для забезпечення комфорту та безпеки клієнтів. 

Виконавчий комітет Костопільської міської ради, закликає всі  заклади громадського харчування, котрі планують здійснювати роздрібну торгівлю харчовими продуктами на літніх терасах у 2024 році - отримати дозвіл.

Відповідно до Правил благоустрою Костопільської міської територіальної громади затверджених рішення Костопільської міської ради від 13.10.2022 №838:

Відкритий літній майданчик (надалі – літня тераса) – площинний елемент благоустрою з твердим покриттям, обладнаний не стаціонарними малими архітектурними формами у вигляді сонцезахисних пристроїв, садових
або ресторанних меблів, декоративних квітників, тощо, який використовується виключно для надання послуг громадського харчування біля закладу ресторанного господарства на відкритому повітрі, що діє в літній період (з 1 квітня до 1 листопада) для забезпечення функціонування літньої тераси.

Літні тераси встановлюються біля базових об’єктів в межах тротуарів вулиць (пішохідних зон площ), якщо інше не передбачено схемами розміщення літніх терас. Літні тераси можуть безпосередньо примикати до фасаду будинку, де розташований базовий об’єкт або на віддалі від нього із збереженням проходу для пішоходів по тротуару.

Біля кожної малої архітектурної форми та тимчасової споруди та літньої тераси повинно бути зовнішнє штучне освітлення, а також штучне покриття вдосконаленого типу завширшки:

- по всій довжині фасаду (незалежно від конструкції споруди) – 2 м;

- з боку вітрини і службового входу – 1 м;

- з боку входу для покупців – 1,7 м.

У разі розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд та літніх терас на відстані більше 2 метрів від тротуару з тротуару до них повинна бути побудована пішохідна доріжка завширшки 1,7 метра з урахуванням потреби для просування осіб з обмеженими можливостями.

Влаштування літніх терас на тротуарах вздовж проїзної частини вулиць можливе за умови наявності буферної зони між терасою та проїзною частиною шириною не менше 5,0 м у вигляді зеленої зони або місць для паркування легкового автотранспорту.

У межах відкритих літніх терас можуть бути встановлені лише столики, крісла, лавиці, світильники, декоративні елементи, парасолі, урни для сміття, квіткові та ландшафтні композиції. По периметру майданчика допускається влаштування легких збірно-розбірних конструкцій висотою до 0,8 м, у які може бути скомпоновано квіткові композиції, світильники, назву закладу. Не допускається влаштування глухих (менш, ніж 50% прозорості) та стаціонарних огорож.

Заборонено:

- влаштування стаціонарних навісів над літніми терасами в межах червоних ліній вулиць. Влаштування таких навісів можливе тільки в дворовому просторі будинків на орендованих, або на власних земельних ділянках, якщо це не суперечить загальній концепції забудови дворового простору та будівельним нормам.

- заскління вертикальних площин літніх терас.

Після закінчення сезонного періоду суб’єкт підприємницької діяльності зобов’язаний забезпечити демонтаж літньої тераси протягом 5 календарних днів.

З метою отримання дозволу на розміщення літньої тераси, власнику необхідно звернутись до виконавчого комітету Костопільської міської ради із заявою в довільній формі та з наступним пакетом документів:

• планувальні характеристики (розміри та площу, схему прив’язки виконану на оновленій топографо-геодезичній основі – М 1:500), загальний вигляд майданчика, його облаштування.
• проект літньої тераси (пояснююча записка, план розміщення обладнання та благоустрою прилеглої території – М1:100; фасад на фоні існуючої забудови – М 1:100; бокові фасади – М 1:100; елементи благоустрою М 1:50),
правоустановчі документи.

На який період видається дозвіл на літній майданчик в 2024 році?

Дозвіл – інформаційний талон на літній майданчик видається на період діяльності з 1 квітня 2024 року по 1 листопада 2024 року.

Які строки оформлення літнього майданчика в 2024 році?

Строки оформлення літнього майданчика у 2024 році складають до 30 календарних днів з моменту подачі до виконавчого комітету. Тому рекомендуємо подати документи заздалегідь, щоб мати можливість почати роботу літнього майданчика з 01.06.2024 року. 

Кому потрібно оформлювати дозвіл на літній майданчик в 2024 році?

Дозвіл на літній майданчик потрібно оформлювати всім оператором харчової продукції, які планують здійснювати діяльність (роздрібну торгівлю харчовими продуктами та обслуговування клієнтів) на літній терасі майданчику біля кафе, бару, ресторану, магазину.  

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних