Проєктний менеджмент у громаді: чому його варто впроваджувати

Дата: 15.05.2024 10:42
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

 

Навчання для проєктних менеджерів з громад Рівненщини організувала команда Рівненського РВ АМУ.  

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла для чого сьогодні потрібно розвивати дану сферу у громаді, як проєктний менеджер впливає на розвиток громади вцілому.

Навчання відбувається у співпраці з Рівненським регіональним центром підвищення кваліфікації, його директорка Тетяна Янчик зазначила - «Це вже не перший захід, який ми організовуємо спільно. Усі вони є результативними, тому наша співпраця триватиме і надалі. Ми вже попередньо проводили цикл теоретичних лекцій для проєктних менеджерів, а вже сьогодні ви закріпите свої знання на практиці.»

ВІДЕО

Тренер - експерт з фандрейзингу й розвитку неприбуткових організацій Руслан Краплич розпочав навчання з розʼяснення базових і водночас важливих питань:

  • Що таке проблема, як її визначити та сформулювати.

  • На яку діяльність донори дають кошти.

  • Що таке проєкт та ґрант?

  • 3 прояви проблем. Дерево проблем.

  • Як сформулювати мету та завдання проєкту.

  • Що таке інновації та як їх описати у плані виконання проєкту.

  • Як описати 3 рівні результатів.

  • На які питання має відповісти бюджет проєкту.

Кожне з питань учасники тренінгу розглядали та закріплювали на практичних правах та успішних кейсах.  На практиці - закріпили презентовані поняття та спробували визначити справжню проблему та її причини.

Проєктна менеджерка   з Малолюбашанської громади Олена Прилуцька розповіла – «Я вже давно  хотіла потрапити на навчання до Руслана Краплича. Уже два роки слідкувала, за його курсами, але мені трохи було дорого. А тут нарешті з’явилася така можливість, щиро дякую Рівненському РВ АМУ за організоване навчання.»

Олеся Бабушкіна, головний спеціаліст відділу з питань соціально економічного розвитку територій Березнівської міської ради розповіла - «Навчання було цікавим та пізнавальним. Хочу щоб було продовження на 2-3 дні, щоб після тренінгу ми вийшли з готовим проєктом. Сьогодні важливо розвивати проєктні команди, тому у нас у Березнівській громаді вже невдовзі буде працювати команда аде в планах  громади створити сектор проєктної діяльності»  - зазначила Олеся Бабушкіна.

 

Окрім того, під час тренінгу виступила Леся Тихончук, доктор наук з державного управління, в.о. завідувача кафедри менеджменту та публічного управління НУВГП. Вона презентувала, які нині навчальні програми наявні для представників органів місцевого самоврядування, серед яких і проєктний менеджмент.

 

Роботу КУ «Агенція розвитку Рівного» представила його керівниця Марія Савчук. Марія Савчук зазначила – «Агенція ще молода, адже була створена у червні 2021 року. Я її очолила у грудні минулого року, тому ми лише шукаємо свій шлях. Однак за цей короткий час ми вже підписали 6 Меморандумів співпраці з різними інституціями. Для Агенції, в якій працюють проєктні менеджери, важливо формувати базу партнерів, проєктів та стейкхолдерів. Завдання, які нині стоять перед нами – не лише готувати проєкти для міста, а й з’являтися в інфопросторі України, Рівного та закордоном, а це означає представляти місто Рівне у різних подіях та формувати нові партнерства. Такі агенції мають працювати у кожній громаді» - розповіла Марія Савчук.

 

По завершенню тренінгу учасники отримали сертифікати про підвищення професійного рівня від Рівненського регіонального центру підвищення кваліфікації.

 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних