Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату в Костопільській громаді  

Дата: 07.06.2024 09:51
Кількість переглядів: 425

Фото без опису

 

  У Костополі 6 червня відбувся захід «Родина для дитини».  Метою заходу є сприяння розвитку в громадах послуг патронату над дитиною, покращенню їх якості та забезпеченню доступності для вразливих сімей з дітьми як альтернативи інтернатним закладам. Костопільська громада бере участь у цьому Проєкті та проводить роботу щодо пошуку кандидатів у патронатні вихователі, які отримають роботу, професійну реалізацію, дохід, можливість допомогти дітям подолати труднощі та вирости щасливими людьми.  

Фото без опису

 

  У заході взяли участь кандидати у патронатні вихователі, сімейні форми виховання, в т.ч. громадяни, які перебувають на обліку в Костопільському управлінні Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості та інші зацікавлені жителі громади; спеціалісти служби у справах дітей, ФСР КУ «Центр надання соціальних послуг».  

  Усе більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. На заході були присутні люди, у домівках яких уже виховуються діти, які залишилися без батьківського піклування. А також ті, хто лише думає про те, щоб відкрити своє серце дитині.   

  На території Костопільської громади у сім’ях проживає 32 усиновлені дитини, є 4 прийомні сім’ї, у яких виховують 10 дітей. У 38 сім’ях опікунів, піклувальників виховується 51 дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування. На цей час на обліку у службі у справах дітей перебуває 1 сім’я – кандидатів в прийомні батьки, 4 сім’ї – кандидати в усиновителі. 

Фото без опису

 

Проєкт стартував у квітні 2024 року із підтримки сімейного патронату «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), МБО «Партнерство «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України за фінансової підтримки Європейського Союзу та спрямований на забезпечення права дитини на гармонійне зростання у сімейному середовищі.  

  Саме завдяки фінансової підтримки Проєкту був проведений цей захід. Костопільська міська рада щиро пишається всіма родинами, які прийняли та які приймуть на виховання дітей, які залишилися без батьківського піклування. А також людьми, які виявляють найкращі людські почуття та моральні чесноти. Саме вони вселяють в дитячі душі і серця надію та любов, роблять дитинство світлим і радісним.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних