Що дасть громаді Стратегія розвитку

Дата: 20.06.2024 12:04
Кількість переглядів: 194

 

Фото без опису
 
Стратегія розвитку Костопільської громади на період до 2030 року, затверджена на останній сесії міськради, стане основою її діяльності та розвитку на найближчі роки. Вона розрахована на сім років та поділена на два етапи (плани) реалізації – чотири і три роки. Це дає можливість коригувати документ та аналізувати, як впроваджується заплановане. Зрештою, за існуючим порядком без стратегії не буде жодної програми. Стратегія є живим документом, який буде змінюватися і доповнюватися.
 
«Потрібних нам упорядкованих даних не було. Ми зібрали велику кількість інформації з усіх галузей, це і демографічні дані, історичні довідки про кожен населений пункт громади, заповідні зони, корисні копалини, і економічні показники, й екологічні проблеми, а також шляхи їх вирішення. Наша стратегія – це правила гри на найближчі роки. Без стратегії ми не одержимо фінансування ні з обласного бюджету, ні за державними програмами, ні закордонних грантів», - розповідає начальник управління економіки та регіонального розвитку Костопільської міської ради Віталій Повх.
 
Перший план заходів з реалізації стратегії розвитку затверджено на 2024-2027 роки. Після аналізу виконання першого етапу план заходів другого етапу (2028-2030) може бути змінений або доповнений, адже важлива не кількість проєктів, а кількість реалізованих ініціатив з огляду реалії та потреби сьогодення.
 
«Ми затвердили реальний бюджет запланованих у стратегії проєктів, - каже Віталій Повх, - близько третини фінансування припаде на місцевий бюджет, 10,7% - на державний, 1,3% - на обласний, і майже половина очікуваного фінансування – з інших джерел. Зазвичай це гранти, інвестиції, кредити або проекти із залученням коштів від міжнародних донорів та організацій».

 
Які проєкти заплановано реалізувати у громаді до 2027 року
 
Згідно з планом заходів стратегії, до 2027 року у Костопільській громаді заплановано реалізувати понад 90 проєктів місцевого розвитку загальною вартістю близько 564 мільйонів гривень.
У проєктах:

  • облаштування меморіального комплексу загиблим Героям
  • придбання медичного обладнання для лікарні
  • створення центру реабілітації та підтримки, а також створення реабілітаційного відділення в Костопільській лікарні
  • розроблення комплексної документації для очищення річки Замчисько
  • капітальний ремонт набережної Замчиська
  • завершення будівництва басейну та облаштування двох футбольних полів зі штучним покриттям для спортивної школи. У комплексі вони стануть спортивним центром громади
  • запровадження збору та вивезення побутових відходів в старостинських округах громади
  • розбудова інфраструктури вивезення, роздільного збору та сортування твердих побутових відходів у Костопільській громаді
  • капремонт доріг у місті та в селах громади
  • реконструкція каналізаційних очисних споруд міста Костопіль потужністю 5000 кубометрів на добу; реконструкція насосної станції на водозаборі «Центральний»; буріння нової артезіанської свердловини
  • облаштування стаціонарної станції моніторингу якості повітря
  • модернізація системи відеонагляду у місті
  • влаштування вуличного освітлення з використанням енергоефективних світильників в селах Великий Мидськ та Майдан; нові в’їзні знаки в населених пунктах; оновлення парків, облаштування рекреаційних зон та дитячих майданчиків в селах громади
  • створення громадської ради при міській раді, запровадження громадського бюджету та шкільного громадського бюджету, облаштування безбар’єрного доступу до будівель міськради, лікарні та бібліотеки.

 
Зазначимо, що до опитування про проблеми й потреби громади та шляхи їх вирішення долучився кожен 40-ий мешканець громади та 47 представників бізнесу.
 
З повним переліком проєктів з вказанням періоду реалізації та приблизної вартості можна ознайомитися тут (стратегія та план заходів)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних