День Української Державності

Дата: 15.07.2024 09:37
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

 

У цьому році ми втретє відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року.

Це свято пов’язане з днем вшанування памʼяті Київського князя Володимира Великого та Днем Хрещення Руси–України. З минулого року, після переходу Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря, День Української Державності відзначається 15 липня.

Більш ніж тисячолітня історія державотворення нашої країни сягає своїми витоками Руської середньовічної держави. Прийняття Володимиром Великим у 988 році християнства як державної релігії стало цивілізаційним вибором для Руси-України, що підтримувала зв’язки з більшістю європейських країн.

З тих далеких часів маємо свій герб – Тризуб, звідси родом і наша грошова одиниця – гривня. Саме відтоді Київ стає політичним і культурним центром України, саме відтоді починається відлік етапів творення нашої Держави.

Галицько-Волинська держава та Велике Князівство Литовське, козацька доба та Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка та Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна – усі вони продовжили розбудову зорієнтованого на Європу культурно-релігійного простору, усі вони зробили внесок в нашу історію.

Сьогоднішнє свято нероздільно пов’язане і з традиціями нашого війська. Захисники країни – найкращі гаранти її незалежності. Наші сучасники є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, воїнів УПА. Вже десять років вони захищають Україну від агресії нашого споконвічного ворога.

Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних