Варман Сергій Валентинович

Дата: 19.08.2024 17:06
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

 

Народився 11.08.1997 року, загинув 14.08.2024 року

Сергій Валентинович Варман народився та жив у Костополі разом із сестрою, мамою та батьком. Навчався у школі №2, здобув в училищі спеціальність муляра-пічника. Впродовж семи років працював на склозаводі. Також займався улюбленою справою – ремонтував автомобілі. Матір розповідає, що Сергій марив цим, був вправним майстром. Після війни хотів купити будинок із гаражем, де зможе облаштувати СТО.

«Сергій – турботливий син, хороший брат та дбайливий дядько для своїх племінників. Водночас він справжній мужчина, захисник. Сергій дуже хотів захищати нашу країну. Подавав заяви, збирався йти добровольцем, але через проблеми із зором йому відмовляли. А коли принесли повістку, Сергій був радий як дитина іграшці. Він говорив, що повинен там бути», – розповідає матір воїна Наталія.

10 червня 2023 року Сергія Вармана призвали на службу. Він був головним сержантом взводу морської піхоти. Мав позивний «Ніж». На Донецькому напрямку отримав важку контузію. Після лікування обороняв Херсонщину. Воював у Кринках, де отримав поранення ніг.

«Попри все, він тягнувся туди, він хотів разом із побратимами воювати. Після оборони Кринок він отримав омріяний берет морського піхотинця та пам’ятний знак «За зміцнення бойової готовності ВМС ЗС України». Казав, якщо не повернеться, то хоче, аби на портреті був саме в цьому береті. Сергій мало розповідав по телефону, бо був дисциплінованим. Писав, що все добре і він нас любить», – ділиться спогадами матір захисника Наталія.

14 серпня молодший сержант Сергій Варман загинув під час мінометного обстрілу на Херсонщині.

19 серпня молодого захисника провела в останню земну дорогу Костопільська громада. Нещодавно Сергію виповнилося 27 років. Разом із родиною вони планували відсвяткувати, але не вдалося. Чин похорону відбувся в соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. Пішою ходою його провели на майдан Т.Г.Шевченка. Там зібралися рідні та близькі, побратими, представники влади та духовенства, аби вшанувати пам'ять воїна. Поховали Сергія Вармана на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону.

Щирі співчуття рідним та вічна пам'ять!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних