У Костопільській громаді оголошено день жалоби

Дата: 21.08.2024 14:55
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

Віктор Камінський хотів, щоб Україна увійшла до ЄС та більше ніколи не страждала від дій сусіда-агресора. Саме за це він боровся. Вчора, 20 серпня, Віктор помер у столичному шпиталі. Невдовзі воїна зустрічатиме Костопільська громада.

Камінський Віктор Вікторович народився у Костополі 17 січня 1991 року. Навчався в школі №5. Здобув професію вчителя у Рівненському гуманітарному інституті. По завершенню навчання жив та працював в Іспанії. Попри це, Віктор не переставав цікавитися історією України та подіями, що відбуваються в нашій державі. Як розповідає батько воїна, Віктор пожив за кордоном і він мріяв, аби Україна стала європейською розвиненою державою. Щоб звичайні люди могли жити значно краще.

«Я пам'ятатиму сина дуже людяним.. Він допомагав тим, хто цього потребував. Він мріяв про розвиток і відбудову нашої країни. В його кімнаті – жовто-блакитний стяг та прапор Європи. Про сина нагадує також нагрудний знак «Ветеран війни», який отриманий разом з УБД. Він захоплювався історією та географією, багато читав. Займався нумізматикою та добре розумівся в електроніці. Полюбляв футбол», – розповідає батько воїна Віктор Федорович Камінський.


Віктор був проти будь-яких зв'язків із росією. Він фінансово допомагав добровольцям, які вийшли на Майдан. А у 2021-му повернувся з-за кордону в рідний Костопіль. Після початку повномасштабного вторгнення, 6 серпня 2022 року, доєднався до лав ЗСУ. Обороняв нашу країну на Донеччині та Харківщині. Оскільки добре знав іспанську, служив в інтернаціональному легіоні оборони України. Виконував не лише бойові завдання, але й був перекладачем для своїх побратимів. Між боями вони мусили тренуватися. На одному із таких тренувань Віктор Камінський отримав травму, яка згодом вплинула на внутрішні органи. Серце відважного захисника зупинилося у шпиталі 20 серпня. Вдома на нього чекав батько та дві сестри по матері.

Костопільська громада зустрічатиме полеглого воїна 21 серпня.
В'їзд траурного кортежу у місто Костопіль відбудеться о 19:00. Маршрут: вул. Рівненська - вул. Нова - вул. 1 травня -вул.Чубинського.

Прощання з Віктором Камінським відбудеться 22 серпня:
 
09:30 - заупокійна літія в домівці Віктора Камінського (м. Костопіль, вул. Чубинського,10)
10:00 - чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.
 
По завершенню чину поховання відбудеться піша хода до майдану Т.Г.Шевченка. Поховають захисника на кладовищі «Нове» поруч з іншими воїнами небесного легіону.

Щирі співчуття рідним та близьким воїна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних