Якою є Костопільщина на смак
Експедиція в село Великий Мидськ з метою дослідження гастрономічних особливостей Костопільської громади відбулася нещодавно в рамках проєкту «Костопільщина на смак».
Мешканка Великого Мидська Марія Жук відтворила давні рецепти пирогів з квасолею і сушеними чорницями, коржів з сушеними чорницями, узвару з цукровим буряком та тушкованої з грибами і реберцями капусти. Господиня поділилася секретами, які передаються в її родині з покоління в покоління.
У експедиції взяли участь працівники комунального закладу «Центр культурних послуг»Костопільської міської ради, Центру культури і дозвілля та Великомидського будинку культури-філіалу.
Метою заходу є збереження та популяризація традиційної кулінарної спадщини.