Троє полеглих бійців: у Костопільській громаді оголошено день жалоби

Дата: 31.08.2024 12:07
Кількість переглядів: 245

Фото без опису

Жахлива звістка надійшла в нашу громаду. У боротьбі за волю та незалежність нашої держави свої життя поклали: Андрій Левчук, Василь Сокол та Олексій Цикун. Костопільська громада попрощається із трьома мужніми воїнами. Героїв-земляків зустрінуть 1 вересня.

07:30 - в'їзд траурного кортежу у місто Костопіль. Маршрут: вул.Рівненська - вул. Нова - вул. Коперніка - вул. Бурова - вул. Складова - вул. Дерев’яна.

12:30 - заупокійна літія в домівці Андрія Левчука (Польська, 16) та Василя Сокола (Оксамитова, 9а)

13:00 - чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ за загиблими Андрієм та Василем.

По завершенню чину поховання відбудеться піша хода до майдану Т.Г.Шевченка

Орієнтовно о 14:30 - загальноміське прощання на майдані із трьома захисниками.

Потому Андрія Левчука та Василя Сокола поховають на кладовищі «Нове» поруч з іншими воїнами небесного легіону. Із Олексієм Цикуном прощатимуться і місцевому храмі села Злазне, там його і поховають.

 

Фото без описуЛевчук Андрій Васильович народився 2 липня 1987 року у Костополі. Навчався у школі №8, а згодом в училищі на столяра. По завершенню навчання виготовляв меблі на підприємстві. Торік у липні доєднався до лав ЗСУ. Андрій пройшов відбір до третьої штурмової бригади.

"Андрій змінився за останній рік і став дуже серйозним. Він пишався бути в елітних військам і знайшов себе, напевно, у службі. їздив на БМП. Був водієм останнього екіпажу, який вивозив поранених із Авдіївського коксохімічного заводу. Також захищав наші кордони на Харківщині. Вже будучи у війську познайомився із дівчиною. Можливо вже і про сім'ю думав, бо дружини та дітей не мав", - каже матір Ганна Левчук.

Вдома на воїна чекали матір та брат. Нещодавно Андрій дізнався про смерть тата і поїхав у відпустку додому. Дорогою він потрапив у смертельну ДТП 29 серпня.

 

Фото без описуСокол Василь Миколайович народився 1 січня 1978 року в Костополі. Навчався в школі №1. Згодом здобув професію бухгалтера в місті Кам'янець-Подільський. Працював за кордоном на будівництві та на місцевих підприємствах. Разом із дружиною прожив у шлюбі 21 рік. Під час повномасштабного вторгнення Василь був за кордоном. В перший тиждень він повернувся додому до сім'ї.

"Василь сказав, що не може бути за кордоном, коли його рідні тут. Він приїхав та одразу пішов у військкомат. Пройшов ВЛК і йому сказали чекати. А вже у жовтні 2023 року Василя призвали.. Я пам'ятатиму його як добру людину, яка ніколи не образить. За всі ці роки я ніколи не чула про нього поганого слова від інших", -  каже дружина Наталія.

Вдома на Василя чекала вся родина: дружина, батько, сестра та племінники. Він служив на Сумщині, а потім на Донецькому напрямку. Василь Сокол отримав травми під час ДТП. Впродовж дев'яти днів за його життя боролися медики в Дніпропетровській лікарні імені І. І. Мечникова. На жаль, серце Василя зупинилося 27 серпня 2024 року.

 

Фото без описуЦикун Олексій Адамович народився 5 березня 1975 року у селі Злазному. Був найменшим у багатодітній родині, мав чотирьох сестер і брата. Навчався у місцевій школі, а потім в училищі здобув професію муляра. В 1996 одружився і створив сім'ю. У Костополі разом з дружиною Олексій виховав двох доньок, а згодом став дідусем. Він все життя працював у ТОВ «Свиспан Лімітед». У 2015-2016 роках брав участь в АТО. 27 травня цього року отримав повістку та поїхав захищати наші кордони на Донеччині.

"Як розповіли побратими, 8 серпня осколок потрапив під бронежилет Олексія. Так він загинув..Це трапилося в Покровському районі. Я пам'ятатиму Олексія як доброго чоловіка, який любив своїх дітей, онука, зятів, мав багато друзів", - каже дружина Оксана.

Вічна пам'ять захисникам, щирі співчуття рідним та всім, хто знав воїнів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних