У Костополі створено вже 37 ОСББ: у чому переваги

Дата: 05.01.2024 10:45
Кількість переглядів: 318

фото ілюстративне

Жителі багатоквартирних будинків у Костополі продовжують обговорювати можливість створення ОСББ. Хоча, близько ста багатоповерхівок досі залишаються на обслуговуванні в управляючій компанії КП «Костопільське БЖКП» КМР. Їх жителі здійснюють квартплату за утримання будинку на рахунки комунального підприємства. Проте, з міського бюджету профінансувати капітальні роботи не завжди є можливість.

Дехто взяв ініціативу в свої руки та відчув переваги від самостійного управління будинком. Створення ОСББ відкриває багато нових можливостей: для капітального ремонту можна залучати грантові кошти, брати участь в міських та державних програмах, таких як «Енергодім», отримати безвідсотковий кредит у Револьверному фонді, встановити ІТП (індивідуальний тепловий пункт) тощо.

«Із зрозумілих причин зараз ми не можемо виділяти значні кошти із бюджету на покращення стану багатоквартирних будинків. Тому, у костопільчан є чудова нагода створити ОСББ і скористатися програмами утеплення будинку, ремонту даху або й повної термомодернізації житла. Для цього не обов'язково витрачати чималі суми. Є безліч можливостей, які дозволяють навіть в період війни, без суттєвих витрат провести ремонт», - каже заступник міського голови Юрій Кузнюк.

Які на сьогодні впроваджені інструменти для підтримки активних ОСББ читайте за посиланням: https://kostopil-rada.gov.ua/news/1701673106/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних