Вільна країна вільних людей: у Костополі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 11:00
Кількість переглядів: 148

Фото без опису
 

Кожен із них заплатив найдорожчу ціну заради справедливості, правди, гідності, за можливість бути господарями на власній землі, заради нової України. Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава показала всьому світові, що український народ – волелюбна нація, яка зуміла відстояти свій демократичний вибір.

Саме сьогодні, десять років тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану.

Тисячі поранених і більше 100 людей було вбито. Сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірок на українському небосхилі, сотня героїв! Ми повинні завжди пам’ятати про цих мужніх людей, кожен із яких заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. Вони загинули за честь, за волю, за право бути народом — джерелом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Серед них був і наш земляк Валерій Опанасюк — уродженець села Дюксин. Він був гідним патріотом своєї держави, мав активну громадянську позицію. Загинув від кулі снайпера 20 лютого 2014 року, захищаючи незалежність та європейське майбутнє української нації.

Біля меморіалу «Герої не вмирають», 20 лютого, костопільчани схилили голови у хвилині мовчання, вшанували пам'ять учасника революції Гідності Валерія Опанасюка, учасників АТО/ООС, а також всіх земляків, які з початком повномасштабної війни захищали нашу країну.

Присутні запалили свічки пам'яті та об'єдналися у спільній молитві за тих, хто віддав за свободу і незалежність життя. Священнослужителі Православної церкви України провели молебень. До меморіалу «Герої не вмирають» поставили лампадки та поклали квіти.

Сьогодні Україна втрачає життя найкращих своїх синів і дочок. Але Герої не вмирають. Вони житимуть доки ми їх пам’ятаємо!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних